De reis - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Raisa Haas - WaarBenJij.nu De reis - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Raisa Haas - WaarBenJij.nu

De reis

Blijf op de hoogte en volg Raisa

02 Januari 2013 | Kenia, Nairobi

Gistermorgen zaten we nog in Nederland en nu zitten we aan de andere kant van de wereld. De vliegreis zelf is goed verlopen alleen we hebben zelf onze onhandige momenten gehad. Zo dachten we dat het handig was om al onze euro's alvast om te wisselen naar chillings maar dit bleek achteraf toch niet zo handig. We moesten onze visum in euro's betalen en die hadden we niet meer. We hebben het gelukkig kunnen oplossen door onze chillings weer terug te wisselen naar euro's maar ik zou iedereen aanraden om zeker ook euro's mee te nemen naar Kenia. Het was uiteindelijk vijf uur in de ochtend toen we klaar waren op het vliegveld, gelukkig stond de man die ons op kwam halen nog op ons te wachten. Hij bracht ons naar een hostel waar we nog een paar uur konden slapen, om half elf kwam hij ons ophalen en werden we naar ons gastgezin gebracht. Hier blijven we de komende week en daarna moeten we maar even kijken wat er gaat gebeuren. Nadat we onze spullen bij het gastgezin hebben neergezet zijn we naar de stad geweest we hebben een tour door Nairobi gehad, jammer genoeg hadden we onze camera's niet bij ons dus we konden geen foto's maken. We hebben in de stad meteen een simkaart gehaald en we hebben er 100 chillings opgezet we dachten dat dat wel genoeg was voor even. Maar toen we naar huis toe belden was het binnen twee minuten al op. Morgen gaan we opzoek naar een winkel waar we meer beltegoed kunnen kopen.